Mijn profiel

Ik ben geboren en getogen Haarlemmer. Na een studie van de Spaanse taal, interesse in de Spaanse cultuur, geschiedenis. Ik ben eerst gaan werken voor Spaanse bedrijven in Palma op het eiland Mallorca. Vervolgens op een commerciële afdeling van Spaanse kantoren voor een internationale multinational in het centrum van Madrid. Hierdoor heb ik de zeer gevarieerde multiculturele aard van het Spaanse volk en het land leren kennen. Een groot deel van de laatste 40 jaar ben ik in Spanje. Nu woon ik in Torre del Mar de Vélez Malaga, in de regio Axarquia (Costa del Sol).

Mijn politieke ervaring

In Nederland was ik heel lang Sociaal Democraat, naderhand ook in Spanje. Voor mij was het altijd belangrijk, dat eenieder een eerlijke kans kon krijgen in zijn leven en altijd de waarheid voorop. In 2015 in Madrid, werd ik militant voor de nieuwe jonge Politieke Centrum Partij  Ciudadanos (burger partij). Ik leerde persoonlijk de Spaanse politieke leiders kennen.

In Spanje is al decennia lang een enorm heftige politieke strijd tussen Rechts en Links. Zo heftig dat wij in Nederland niet kennen. Mijn mening is eerst te denken aan het eerlijk welzijn en werk voor iedereen, -niet- de partijbelangen maar eerst de belangen van de burger en altijd eerst de -waarheid- en iedere vorm van corruptie dient te worden veroordeeld en uitgeschakeld.

Persoonlijk ben ik vaak een voorstander van centrum politiek, want soms zijn sociaal Linkse politieke ideeën (sociaal democratie of sociaal liberalisme) of soms zijn Rechtse politieke ideeën ( conservatief of nationalistisch liberalisme) in het belang van de burger.

Onze geschiedenis leert, dat extreme politiek gedoemd is om te mislukken. Ik wil mij inzetten voor een eerlijke, transparante Europese politiek. Samen solidair, samen sterk